Pinautomaat huren

Je kunt een pinautomaat kopen, je kunt echter er echter ook een huren. Huren is eigenlijk alleen interessant als het voor een periode korter dan een jaar is. Voor de langere periode is kopen aantrekkelijker. Toch kan een pinautomaat huren perfect zijn, voor als je slechts een paar dagen op de beurs staat of incidenteel een paar dagen op de markt. Door een pinautomaat te huren, bied je de klanten de kans om te betalen met zowel de pinpas, de creditcard als de smartphone. In de wetenschap dat cash geld lijkt verdwijnen en je geen omzet wenst mis te lopen, kan het huren van een pinautomaat een prima optie zijn.

pinautomaat huren
pinautomaat huren

Pinautomaat huren: leer eerst de aanbieders kennen en vergelijk ze

Voor je een pinautomaat gaat huren, kun je elders op dit platform kennismaken met de verschillende aanbieders. Vergelijk ze en beslis vervolgens welk mobiel betaalsysteem nou het best aansluit bij jouw specifieke behoeften. Is dat kopen of kun je beter huren?

Zo laat je nooit onnodig omzet en dus geld liggen

Als je weet dat je slechts incidenteel een beroep doet op een (mobiele) pinautomaat, dan is een pinautomaat huren een uitstekend idee. Die incidentele keren dat je ‘m gebruikt kun je de klant dan in elk geval alle moderne betaalmanieren aanbieden. En dat is wel zo professioneel. Bovendien laat je zo niet onnodig omzet en geld liggen. Het is lastig aan te geven wat het huren van een pinautomaat je precies gaat kosten. Je hebt aanbieders die ze al per dag verhuren. Gemiddeld genomen ligt de huurprijs ergens tussen de 90 en 200 euro. Daarbij zit wel verschil tussen het huren bij een bank en het huren bij onafhankelijke aanbieders. Een pinautomaat huren bij een bank is vaak duurder. Bovendien wordt vaak geëist dat je ook een zakelijke rekening hebt lopen bij de bank. Een pinautomaat huren bij een onafhankelijke aanbieder is dus gemakkelijker en sneller geregeld.

Geen kosten voor het storten van geld naar je eigen bankrekening

De onafhankelijke aanbieders bieden vaak zowel het traditionele pinautomaat en de mobiele pinautomaat aan. De traditionele versie is groter en duurder. De mobiele pinautomaat is compact en goedkoop. Kijken we naar de mobiele uitvoering dan zien we dus en huurtarief van tussen de 90 en 200 euro per maand, met ene pintarief van ergens tussen de 0,05 euro en 0,18 euro. Het creditcardtarief ligt vaak zo tussen de 1,25 en 1,6 procent. Deze percentages kunnen uiteraard fluctueren. De meeste onafhankelijke aanbieders rekenen geen kosten voor het storten van geld naar je eigen rekening. Als je een pinautomaat huurt, dan wordt doorgaans geen geld gerekend voor het storten van de omzet naar je eigen rekening. Het is wel even zaak dit te checken.

Ideaal voor de kleinere ondernemers

De mobiele pinautomaten zijn, of je ze nou huurt of koopt, ideaal voor de wat kleinere ondernemer en voor de bedrijven die seizoensgebonden werk verrichten. Bij uitgebreid gebruik en grotere bedragen is dat weer een ander verhaal. In dat geval kunnen de koste snel oplopen.

Kopen of huren?

Een pinautomaat huren betekent wel dat je vastzit aan een huurperiode. Daar ontkom je niet aan. Koop je een pinautomaat, dan heb je daar niet mee te maken. Concluderend kan gesteld worden dat een pinautomaat huren een perfecte oplossing is, als dit voor een periode korter dan een jaar is. In alle andere gevallen is kopen uit kostenoverwegingen verstandiger.