Pinapparaat huren

De moderne klant betaalt amper nog contant. Cash dreigt uit te sterven. Betalingen met de pinpas, met de creditcard en betalingen met de smartphone zijn aan de orde van de dag. Om de klant steeds de mogelijkheid te geven een product of dienst af te nemen, zul je als ondernemer met deze tendens mee moeten bewegen. Dat kan prima door zelf een mobiel pinapparaat te kopen. En voor ondernemers die slechts incidenteel en gedurende een korte periode een beroep willen doen op een dergelijk apparaat is pinapparaat huren een prima optie.

pinapparaat huren
pinapparaat huren

Soms kan pinapparaat huren een prima optie zijn

In bepaalde branches spelen pinbetalingen een minder belangrijke rol. Dergelijke bedrijven zullen hooguit tijdens een bepaalde periode eventueel behoefte hebben aan een mobiel pinapparaat. Bijvoorbeeld die ene week dat de voorraden te koop worden aangeboden. In dat geval kunnen dergelijke bedrijven een pinapparaat huren. Een pinapparaat huren betekent dat je afspreekt om gedurende een korte periode, tegen betaling, gebruik kunt maken van een mobiel pinapparaat. Dat kan voor een week zijn het kan ook om maanden gaan. Als het om pinapparaat huren gaat, wordt vaak een prijs er maand aangegeven. Die prijs varieert sterk en de prijs per maand ligt ergens tussen de 90 en 200 euro.

Contactloos of op traditionele wijze

Voor die prijs krijg je de beschikking oer een modern mobiel pinapparaat. Dit pinapparaat neem je overal mee naar toe en een pinapparaat huren betekent dat jij jouw klanten steeds de kans biedt om te betalen, met de pin dus, de creditcard of met de smartphone. Dat kan contactloos, dat kan echter ook op de traditionele wijze door de betaalkaart in het apparaat te steken. Door een pinapparaat te huren laat je nergens omzet en dus nergens geld liggen.

Kopen of huren? Bereken wat voor jou de beste optie is

Of een pinapparaat huren voordeliger is dan een pinapparaat kopen ligt er maar net aan hoe lang je van plan bent een pinapparaat te huren. De apparaten zijn vandaag de dag niet heel erg duur meer. Afhankelijk van de aanbieder kan het soms financieel aantrekkelijker zijn gewoon zelf een apparaat te kopen. Die berekening kun je als ondernemer prima zelf maken.  Bij de aankoop van een pinapparaat heb je ‘m in elk geval altijd liggen. Dan kun je ook incidentele betalingen mogelijk maken. Wat voor jou als ondernemer aantrekkelijker is, pinapparaat kopen of pinapparaat huren.

Mail eventueel een betalingsbewijs

Ook als je een pinapparaat gaat huren krijg je de beschikking over een kaartlezer en een speciale app. Wil de klant betalen, dan zal de cardreader via Bluetooth contact zoeken  met je smartphone of tablet. Via de app op de smartphone of tablet voer je het te betalen bedrag in. Vervolgens is het aan de klant om de betaling uit te voeren, ofwel contactloos of door de kaart in het apparaat te steken. De apparaten worden steeds geavanceerder overigens. Je kunt het apparaat zo instellen dat de betaler meteen na de betaling via e-mail een betalingsbewijs ontvangt. De ontwikkeling van het apparaat heeft de afgelopen jaren allesbehalve stilgestaan. Door een pinapparaat te huren laat je als ondernemer in elk geval nergens geld en dus omzet liggen. En dat is uiteraard ook niet de bedoeling.

Maak kennis met de aanbieders en vergelijk de apparaten

Voor een pinapparaat huren aan de orde is, doe je er verstandig aan de apparaten elders op dit platform te vergelijken. Maak kennis met de aanbieders en bepaal vervolgen of een pinapparaat huren of een apparaat kopen voor jou aantrekkelijker is.