Pinapparaat festival

Dat was vroeger nog wel eens een gedoe en gereken. Had je wel genoeg contant geld bij je naar het festival? Want je moest nog een kaartje aan de kassa kopen, je moest consumptiemunten aanschaffen en wellicht wilde je met de taxi terug. Nu is dat allemaal veel gemakkelijker geworden. Door de opmars van mobiele betaalsystemen en met pinapparaat festival betaal je ook op een festival gewoon op de moderne manier; via de pinpas, de creditcard en met de smartphone.

pinapparaat festival
pinapparaat festival

Altijd en overal betalen met pinapparaat festival

En dus is er tegenwoordig een pinapparaat festival beschikbaar. Dit is een mobiel pinapparaat dat mensen in staat stelt om altijd en overal te betalen. Ideaal dus ook voor op een festival, zoals ook taxichauffeurs en de mensen die op de markt werken er ondertussen al niet meer zonder kunnen. Als festivalorganisator vaar je ook wel bij het mobiele pinapparaat festival. Vroeger was het met contant geld een kwestie van op is op. Door de moderne betaalmanieren aan te bieden gaan bezoekers doorgaans meer besteden. En dat is voor jou als organisator dus een goede zaak.

Behoorlijk goedkoper in aanschaf

Een mobiel betaalsysteem is goedkoper in aanschaf dan een vaste uitvoering die je van banken kunt huren en kopen. Bovendien neem je dit mobiele betaalsysteem overal mee naar toe. Op het festivalterrein heb je de ruimte voor meer dan een pinapparaat festival. Je kunt mensen zo bovendien sneller van dienst zijn. Het feit dat mensen nu overal en altijd met de creditcard, pinpas en smartphone kunnen betalen kan zelfs voor mensen een reden zijn om ook nog even naar het festival te gaan. Met het oprukken van de mobiele betaalsystemen is het einde van contant geld overigens nabij. Het zal wel blijven. Er wordt echter amper nog gebruik van gemaakt.

Minder contant geld is een veiligere omgeving

Er is nog een voordeel van het pinapparaat festival. Dat is namelijk dat er nog maar weinig contant geld in omloop is. Dat maakt het veiliger en weerhoudt  geldrovers ervan zich ook naar het festivalterrein te begeven. Het maakt het werken voor de medewerkers ook een stuk prettiger. Het pinapparaat festival is er ondertussen al in diverse uitvoeringen. Je hebt apparaten die zelf over een simkaart beschikken en je hebt een hele reeks apparaten die werken met wifi of met 3G of 4G. De functionaliteiten worden steeds verder uitgebreid en dat terwijl de aanschafkosten toch aan de lage kant blijven.

Voorbereid op de toekomst

Het standaard apparaat werkt met een kaartlezer, die via Bluetooth contact zoekt met de smartphone of tablet. Als de smartphone of tablet verbinding heeft, dan is betalen nooit meer een probleem. In beginsel zijn de mobiele betaalsystemen ingevoerd voor de kleinere en middelgrote ondernemers. Bedrijven die met wat minder pintransacties te maken hebben dan de heel grote warenhuizen en supermarkten. De uitvoering van het pinapparaat festival accepteert overigens dezelfde betaalmanieren als de vaste in de supermarkt. Door de aanschaf van een dergelijk apparaat ben je als festivalorganisator voorbereid op de toekomst, een toekomst waarin zeker smartphone betalingen nog meer aan terrein zullen winnen.

Maak kennis met de aanbieders van de mobiele betaalsystemen

Koop je een mobiele pinautomaat, dan heb je behalve de aanschafkosten alleen nog te maken met kosten per transactie. Er is dan geen sprake meer van vaste maandelijkse kosten. Voor je nou snel een mobiel betaalsysteem aanschaft, doe je er verstandig aan eerst elders op dit platform nader kennis te maken met de aanbieders van de apparaten. Je kunt ze vervolgens op basis van prijs, functionaliteit en de transactiekosten prima met elkaar vergelijken. Pas dan beslis je welk apparaat je koopt of huurt, want bij de meeste aanbieders is ook dat een optie.