Pinapparaat

Als we het hebben over het pinapparaat dan denk je in eerste instantie wellicht nog aan de uitvoering die permanent in de winkel bij de kassa staat en waar jij je boodschappen mee afrekent. Tegenwoordig echter kan het ook zomaar een mobiel pinapparaat zijn. Want het mobiele pinapparaat is in opkomst en amper nog weg te denken. Dat heeft zeker ook te maken met het verdwijnen van cash geld. Het is er nog wel, maar het feit dat er ook in ons land al pin-only winkels zijn, zegt wel genoeg. Een mobiel pinapparaat is ideaal als jij je klant altijd alle betaalopties voor wilt te schotelen.

pinapparaat
pinapparaat

Het pinapparaat neem je overal mee naar toe

Een mobiel pinapparaat neem je overal mee naar toe. Je kunt de klanten dus altijd en overal laten betalen. Het pinapparaat verwerkt de betaling en zeker voor de mensen die een onderneming aan huis hebben of op wisselende locaties hun werk doen hebben baat bij een mobiel pinapparaat. Klanten kunnen zo met de pinpas, met een creditcard of met de smartphone betalen. Zo ontgaat je geen betalingen en dus geen omzet. Slimme ondernemers kiezen dus voor een mobiel pinapparaat. Ook een mobiel pinapparaat betaal je gewoon contactloos of je steekt gewoon de pas in het apparaat.

De batterij gaat tot wel 500 transacties mee

Met name kleine en middelgrote ondernemers varen wel bij het mobiele pinapparaat. Zeker als je veel bij de klanten aan huis komt en dus veel onderweg bent is het de perfecte oplossing. Zo voorkom je bovendien dat je met grote hoeveelheden geld op zak loopt. En dat is wel zo veilig. De moderne mobiele pinapparaten hebben een batterij die vaak tot wel 500 transacties mee gaat. Met een usb-kabel laad je het mobiele pinapparaat gemakkelijk weer op.

Je geeft via de app het te betalen bedrag in

Werken met een mobiel pinapparaat is eenvoudig. Bij het apparaat hoort een speciale app en maak je een account aan. Vervolgens is het een kwestie van het apparaat verbinden met je smartphone of je tablet. Dit gaat via Bluetooth. Het spreekt voor zich dat het apparaat zowel geschikt is voor iOS en Android. Wil je een klant af laten rekenen, dan geef je het te betalen bedrag via je smartphone of je tablet en kan de klant gewoon betalen zoals hij dat gewend is bij elk pinapparaat. Of contactloos dus, of door de pas in het apparaat te steken. De betaling is geregistreerd en er zijn mobiele pinapparaten die zelfs een betalingsbewijs via e-mail naar de klant kunnen sturen.

Vergelijk de verschillende pinapparaten eerst met elkaar

Als moderne ondernemer is het bittere noodzaak om met de tijd mee te gaan en om over een mobiel pinapparaat te beschikken. De meeste mensen hebben geen contant geld meer bij zich. En als de klant niet anders betalen kan, loop je omzet en dus geld mis. Met de mobiele pinautomaat kan dat altijd. Want die neem je gewoon overal mee naar toe. Voor je een mobiel pinapparaat koopt, is het zeer verstandig om de verschillende apparaten die beschikbaar zijn elders op dit platform eens nader te bestuderen en ze met elkaar te vergelijken. Op basis van die informatie kun je vervolgens besluiten of je een pinapparaat gaat kopen of huren. Voor de langere termijn is kopen de meest verstandige optie. Gebruik je slechts bij gelegenheid een mobiel pinapparaat, dan kan huren ook interessant zijn.