Apple Pay Nederland

Apple Pay Nederland is niet geheel verrassend een betalingsdienst die is ontwikkeld door Apple Inc. Het maakt betalen met de smartphone mogelijk. En betalen met de smartphone staat voor het nieuwe betalen. Als ondernemer moet je daar nadrukkelijk op inspelen. Dat kan door te kiezen voor een mobiel pinautomaat, dat contactloos en dus met de smartphone betalen mogelijk maakt. Doe je dat als ondernemer niet, dan laat je onnodig geld en omzet liggen. Elders op dit platform lees je alles over de aanbieders van mobiele pinapparaten. Je kunt ze prima vergelijken en vervolgens besluiten een dergelijk apparaat te kopen of te huren.

Apple Pay Nederland
Apple Pay Nederland

Apple Pay Nederland maakt op simpele wijze betalen met de iPhone mogelijk

Daarmee is de tijd van contant afrekenen zo goed als voorbij. Cash geld zal niet meteen verdwijnen, het wordt wel minder en minder gebruikt. Betalen met je iPhone gaat via een speciale app die is gekoppeld aan de credit of de debitkaarten, het systeem werkt op alle al bestaande betaalterminals, mits ze geschikt zijn voor contactloos betalen een mogelijkheid is. Aanvankelijk werkte ook het betalen met je iPhone met de vingerafdruksensor. Nu die er sinds 2010, sinds de iPhone X dus, niet meer is, kan ook goedkeuring aan de betaling gegeven worden middels Face-ID.

Ook in ons land beschikbaar

Apple Pay Nederland is ook in ons land al enige tijd beschikbaar. In ons land startte de zegetocht, waaraan Apple Pay Nederland toch wel bezig is, bij de ING bank, in juni 2019. Later besloten ook de andere en meest bekende banken ondersteuning te bieden aan het betaalsysteem van Apple.  Ook de oprukkende online banken als bijvoorbeeld Bunq, Revolut en N26 ondersteunen deze manier van betalen, die ook veelvuldig gebruikt wordt om af te rekenen bij online webwinkels. Check wel altijd eerst of de webwinkel Apple Pay Nederland ook daadwerkelijk ondersteunt. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Het digitaliseren en vervangen van de creditcard en pinpas

Wat het betaalsysteem van Apple in principe doet is het digitaliseren en vervangen van de creditcard en de pinpas bij betaalautomaten. Het systeem lijkt sterk op de contactloze betaalmethode die al in veel lanen toegepast wordt. Als je ook kiest voor dit systeem, dan voeg je gewoon steeds de betaalpassen die je hebt toe aan de wallet, ofwel de portemonnee applicatie.

In Amerika is al een eigen creditcard

Ondertussen heeft Apple in Amerika al een eigen creditcard uitgebracht. Een heel bijzondere, al was het alleen al vanwege het gekozen design. Deze creditcard is voorlopig alleen nog in Amerika beschikbaar. Het is wel de bedeling dat de creditcard ook in Europa en in ons land beschikbaar zal komen.  Ondertussen ondersteunt ook American Express de Apple manier van betalen in ons land. Het steeds weer innovatieve Apple liet al in 2014 weten het betaalsysteem met de bekende magnetische strips sterk verouderd en zelfs ouderwets te vinden. Apple noemde het betaalsysteem bovendien zeer kwetsbaar. Vandaar dat het zelf het heft in handen nam en een eigen betaalsysteem maakte. En dat is geen slechte beslissing geweest van Apple. Overigens werkt betalen met Apple op zowel iOS, macOS en watchOS.

Regeren is vooruitzien

Wil je als ondernemer klaar zijn voor de toekomst, dan zul je moeten wennen aan het feit dat betalen met de smartphone het nieuwe betalen is. Daar moet je in mee en dat kan door te kiezen voor een geschikt mobiel betaalsysteem. Regeren is vooruitzien. En welke ondernemer wil nou onnodig geld en omzet laten liggen?