Google Pay Nederland

Je moet als ondernemer met de tijd mee. Dat betekent dat betalen met de smartphone straks gemeengoed zal zijn. Dat is het nu nog niet maar er wordt wel al meer en meer op deze manier betaald. Zaak om als ondernemer mee te gaan en er rekening mee te houden als jij je richt op de mobiele betaalsystemen die er zijn. Een van de manieren om met je smartphone te betalen bij een contactloos pinapparaat is Google Pay Nederland. Als je kennis wilt maken met aanbieders die een betaalsysteem kunnen leveren die geschikt zijn voor Google Pay Nederland, check dan elders op dit platform de aanbieders en vergelijk ze met elkaar. De apparaten zijn zowel te koop als te huur.

Met Google Pay Nederland betaal je steeds op veilige wijze

Google Pay Nederland
Google Pay Nederland

Met Google Pay Nederland betalen is even simpel als gemakkelijk.  In feite staat Google Pay Nederland voor alle manieren waarop je met Google kunt betalen. Het is een kwestie van een keer de kaartgegevens invoeren. Google Pay Nederland is een veilige manier van betalen. De app genereert een virtueel kaartnummer en de gegevens van je betaalkaart verschijnen dus niet op de smartphone. Bovendien worden aankopen van boven de 25 euro altijd beveiligd met een pincode. Dit kan ook een wachtwoord, patroon of een vingerafdruk zijn.

Android 5 of hoger

Werken met Google Pay is gemakkelijk. Je gaat naar Google Play en selecteert de speciale app. Let op: je smartphone moet wel draaien op Android 5 of meer. Zet bovendien de NFC functionaliteit aan. Anders gaat het niet werken. Wil je een Maestro of een andere betaalkaart aan  je Google betaalsysteem toevoegen? Je opent dan simpelweg Google Pay en tikt op het plus-tekentje. Mocht je telefoon nog niet beveiligd zijn, dan zal Google je nu vragen om dat wel te doen middels een pincode, een wachtwoord, een vingerafdruk of een patroon. Doe je dat dan ben je in principe klaar. Kind kan hier dus echt de was doen.

Uitgerold in Amerika, later volgden snel andere landen

Google Pay bestaat vanaf 2015. Toen heette het eerst nog Android Pay. In Amerika kon voor het eerst met Android Pay betaald worden. Daarna ging het snel en volgden in eerste instantie het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Australië. Ondertussen is het betaalsysteem verder uitgerold. In ons land is het nog niet beschikbaar. Google heeft echter wel al laten weten dat het zeker wel in Nederland actief zal worden. Wanneer precies is nog onbekend.  Google Pay is het betaalsysteem met de smartphone dat voor de meeste mensen beschikbaar is. Apple Pay is er alleen voor de iPhone. Voor betalen met Google geldt dat driekwart van de nieuw verkochte toestellen aan kan haken aan deze manier van betalen. Daarmee is het een factor om rekening mee te houden.

Voor ondernemers die geen geld en omzet willen laten liggen

Als je de klant alle opties wilt bieden als het gaat om betalen van producten en diensten dan dien je terdege rekening te houden met het heden en de toekomst. En met Google Pay  Nederland dus. Op de meeste mobiele pinautomaten- die je dus overal mee naar toe neemt – kun je die optie bieden. Voor ondernemers die nergens geld en omzet willen laten liggen, is een dergelijk apparaat dus onmisbaar. Zeker als je veel onderweg bent en onderweg je klanten de optie wilt bieden om op elke mogelijke manier te betalen.