Mobiel betalen

Als we spreken van betalen, dan bedoelen we tegenwoordig mobiel betalen. Contant geld is er nog steeds, het wordt echter amper nog gebruikt. Het aantal pin-only winkels  groeit en het is zaak om als ondernemer mee te bewegen en te zorgen dat mobiel betalen bij jouw bedrijf altijd mogelijk is. Mobiel betalen vraagt om een mobiel pinapparaat. Elke moderne ondernemer heeft al een mobiele pinautomaat of is zich aan het oriënteren. En dat is bittere noodzaak ook. Wil jij je eveneens oriënteren? Check dan elders op dit platform de verschillende aanbieders en vergelijk de beschikbare apparaten. Vervolgens kun je beslissen of je een apparaat koopt of huurt.

mobiel betalen
mobiel betalen

Je moet de klant een manier van mobiel betalen aanbieden tegenwoordig

Als we het hebben over mobiel betalen, dan bedoelen we betalen me Visa, MasterCard, Maestro, V Pay, American Express, Union Pay, Diners Club, Discover, creditcards, Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, debetkaarten, contactloos betalen en chip en pin. Met een mobiel pinapparaat maak je het je klanten mogelijk om al deze betaalmogelijkheden aan te bieden. Daardoor laat je nergens meer geld liggen en loop je dus ook geen omzet mis. Het zou zonde zijn als er mensen wel degelijk interesse hebben in je product of dienst maar dat de deal niet doorgaat omdat jij ze op dat moment niet een manier van mobiel betalen aan kunt bieden.

De mobiele pinapparaten werken op zowel iOS als op Android

De mobiele pinapparaten die mobiel betalen mogelijk maken, hebben zich de afgelopen jaren bijzonder goed ontwikkeld.  Je zet het apparaat binnen twee tellen aan en contactloos betalen gaat al binnen vijf tellen. Betalen met pin en chip duurt maximaal tien seconden, gemiddeld genomen kun je met een volle batterij tenminste een volle werkdag werken.  Uiteraard zijn de apparaten die mobiel betalen mogelijk maken fraudebestendig en wordt gewerkt met versleutelde betalingsgegevens. In de meeste gevallen krijg je het geld dat de klant op mobiele wijze betaalt binnen twee dagen op je rekening gestort. Dit kan per aanbieder verschillen.  Overigens zijn er aanbieders van mobiele pinapparaten die het zelf inplannen van uitbetaling mogelijk maken. Uiteraard werken de apparaten op zowel iOS en Android.

De hoogste veiligheidseisen

De apparaten die mobiel betalen mogelijk maken werken volgens de hoogste veiligheidseisen zoals die binnen de betaalindustrie gelden. Alles is gedaan om veilig betalen mogelijk te maken en dat lukt. Zowel jij als ondernemer als de klant hoeft zich geen moment zorgen te maken over de betaling.  Ook het werken met de apparaten die mobiel betalen mogelijk maken is eenvoudig. De apparaten zijn stuk voor stuk gebruiksvriendelijk.

Print de bon en de weg is vrij voor de volgende klant

Mobiel betalen mogelijk maken begint met het kopen of huren van een online pinapparaat. Vervolgens is het een kwestie van registreren en een account aanmaken, zoals je met de app op je smartphone of tablet kunt werken.  Daarna wordt de reader veelal met bluetooth gekoppeld aan de smartphone of de tablet. Vervolgens kan er betaald worden.  Je voert het te betalen bedrag in via de app op je smartphone of je tablet overigens.  Vervolgens kun je er voor kiezen een bon te printen of om de klant per mail een bewijs van betaling te sturen en kan de volgende klant betalen voor zijn of haar product of dienst. Meer is het niet. Betalen kan overigens zowel contactloos als op de traditionele wijze, door de kaart in het apparaat te steken dus.