Pinapparaat terras

Vroeger moest je als je op het terras zat en je wilde afrekenen in de benen en naar binnen. Tegenwoordig komt het mobiele pinapparaat naar jou toe. Zeker de kleinere en middelgrote ondernemers maken meer en meer gebruik van mobiele betaalsystemen. Zo is er ook een speciaal mobiel pinapparaat voor het terras. Met deze mobiele pinapparaten zijn bedrijven klaar voor de toekomst. En voor het heden, want nu al is betalen met de pinpas, de creditcard en de smartphone helemaal hip en dus is het speciale pinapparaat terras dat ook.

pinapparaat terras
pinapparaat terras

Met een mobiel betaalsysteem speel je alvast in op de toekomst

Met het mobiele pinapparaat terras speel je in op de toekomst. Nu al  is cash geld zo goed als verdwenen, het is er nog wel, gebruikt wordt het nog amper Wil jij als kleine ondernemer het hoofd boven water houden, dan moet je met de tijd mee. Voor veel kleinere ondernemers is het afnemen van een  vast pinapparaat van een van de banken te duur. Voor deze groep zijn de mobiele betaalsystemen ideaal. Dat geldt zeker voor het pinapparaat terras. Je kunt met mobiele pinapparaten de klant altijd en overal laten afrekenen. Dus ook als ze nog op het terras zitten.

De mobiele pinapparaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

De mobiele pinapparaten – waaronder dus de pinapparaat terras-  zijn er in verschillende uitvoeringen. Je hebt apparaten die werken met een eigen simkaart, de meeste uitvoeringen werken op wifi of op 3G of 4G. Doorgaans is er sprake van een kaartreader, een app en je smartphone of een tablet. De kaartlezer maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone of tablet en mits je smartphone verbinding heeft kan de klant altijd en overal afrekenen.

Overvallers en geldrovers hebben hun werkterrein inmiddels verlegd

Het feit dat we in ons land vooral met betaalkaarten en steeds meer met de smartphone betalen, maakt de situatie in en rond het terras en in kleinere winkels meteen een stuk veiliger. Cash geld is er nog amper in omloop. Daarom ook hebben overvallers hun werkterrein inmiddels verlegd. Bij het terras en in cafés, restaurants en winkels is amper nog iets te halen. Volgens de officielel lezing zijn mobiele betaalsystemen perfect voor bedrijven met relatief minder pintransacties. Dat relatief weinig is ook weer relatief, want doorgaans wordt een supermarkt die goed draait als de norm beschouwd.

De betaalsystemen hebben amper beperkingen

Nog een voordeel, behalve de aanschafprijs heb je als je een pinapparaat terras koopt niet te maken met maandelijkse kosten, je betaalt alleen nog een klein percentage per transactie. Meer niet. De mobiele betaalsystemen hebben amper beperkingen. Zo worden precies dezelfde betaalmethoden geaccepteerd als dat de duurdere vaste pinautomaten van banken dat doen. Je kunt zowel contactloos met de smartphone betalen. Je kunt ook prima gewoon je pas in het apparaat steken en betalen.

Maak kennis met de aanbieders en vergelijk ze

Voor je overhaast een pinapparaat terras koopt, is het zeer verstandig om elders op dit platform eerst kennis te maken met aanbieders van mobiele pinapparaten. Je kunt de apparaten vervolgens vergelijken aan de hand van de eenmalige kosten, de kosten per transactie of de functionaliteiten. Heb je alle genoemde zaken om kaart gebracht, beslis pas dan welk apparaat je gaat kopen of huren. En nooit eerder.