Pinapparaat café

Natuurlijk is de tijd al lang geweest dat mannen met het loonzakje letterlijk in de hand het café binnen stapten om daar vervolgens meteen het grootste deel van het weekgeld uit te geven. Tegenwoordig wordt er in het café amper nog met contant geld betaalt. Met een mobiel pinapparaat café heb  je een meer dan waardig alternatief. Natuurlijk kun je nog steeds gewoon met cash betalen. Met een mobiel pinapparaat café maak je ook betalingen met pinpas, creditcard en smartphone mogelijk. Ben je meteen klaar voor de toekomst.

pinapparaat café
pinapparaat café

De betaalsystemen gaan als een speer

Mobiele betaalsystemen gaan als een speer. Zeker voor de wat kleinere ondernemers en ook wel voor de middelgrote ondernemingen is het een perfect instrument om het betalen van de toekomst mogelijk te maken. Cash geld is er nog steeds wel. Het wordt echter amper nog gebruikt. Betalen met de smartphone is nu nog relatief nieuw.  Met name het betalen met de smartphone zal steeds verder uitgerold worden. Met een speciaal pinapparaat voor het café ben je daar al op voorbereid. Overigens kun je behalve contactloos met de smartphone ook nog gewoon je betaalkaart in het apparaat steken.

Pinapparaat café werkt met simkaart, op wifi of op 3 of 4G

Voordeel, ook voor het café, is dat je in de zomermaanden mensen al op het terras af kunt laten rekenen. Mensen hoeven niet langer naar het vaste pinapparaat toe, het mobiele pinapparaat komt gewoon naar jou toe. Gemak dient immers de mens. De beschikbare pinapparaten café zijn overigens niet allemaal hetzelfde. Diverse aanbieders bieden verschillende uitvoeringen. Zo kunnen ze werken met een eigen simkaart, met wifi of met 3 of 4G. Verder kan er verschil bestaan in de aanschafkosten en de kosten die je per transactie af moet dragen. Doorgaans heb je bij een speciaal pinapparaat café geen vaste kosten per maand.

Relatief weinig pinbetalingen

Doorgaans wordt gesteld dat de mobiele betaalsystemen geschikt zijn voor ondernemers met relatief weinig pinbetalingen. Dat relatief moet je zo zien: afgezet tegen een drukke supermarkt. Daar waar elk vast pinapparaat overuren maakt. Handig is dat je in het café de pinautomaat dus gewoon mee het terras opneemt. En zo kun je het apparaat overal mee naar toe nemen. Je biedt de klant de kans om altijd en overal af te kunnen rekenen. Zo laat je als ondernemer ook nergens meer iets liggen.

Voordeliger ten opzichte van een vast pinapparaat van de bank

Een mobiel pinapparaat café is voordeliger dan een vaste pinautomaat die je koopt of huurt van een bank. Daarentegen accepteren de mobiele en de vaste versie wel gewoon dezelfde betaalmethoden. Door de opmars van de mobiele pinapparaten is het helemaal gedaan met contant geld. Je zou dat jammer kunnen vinden, het maakt elke zaak wel meteen weer een stuk veiliger. Overvallers mijden al langer winkels, restaurants en cafés. Ze weten namelijk dat daar geen geld meer te halen is. En dat werkt zeker rond sluitingstijd toch een stuk prettiger en veiliger.

Met je betaalkaart en met je smartphone

Het nieuwe betalen is betalen met je betaalkaart en met je smartphone. Wil je als ondernemer het hoofd boven water houden, dan zul je mee moeten bewegen. Zul je vroeg of laat toch een mobiel pinapparaat moeten kopen. Doe dat echter niet voor je op dit platform, op mobielebetaalsystemen.nl dus, de verschillende apparaten met elkaar vergeleken hebt. Dat kun je doen op zaken als de aanschafprijs, de functionaliteiten en de kosten die per transactie berekend worden. Heb je alles in kaart en helder, pas dan beslis je welk apparaat je huurt of koopt. Want bij zo goed als alle aanbieders kun je zowel kopen als huren.